Neil Landstrumm – Bambaataa Eats His Breakfast (Planet Mu 246) – 6/10

Kaks ketast täidetuna tehnoveterani, kuid viimasel ajal eksperimenteeriva ning biitidega mängiva Neil Landstrummi toodanguga. Plaadi nimi lubab oodata kummardust “Planet Rockiga” elektro ajalukku vajutunud Afrika Bambaataale, kuid tegelikkus on midagi muud. Rütmid kargavad siia-sinna, meenutades kohati Electronicati ja big beati artiste. B-poole esimene “How do you feel” sisaldab kõiki koostisaineid, mida dr Landstrumm oma laborist leidis ning ühte katseklaasi kokku segas – kõike liiga palju ning samas liiga vähe.
Edasi läheb paremaks. B2 “Can’t See Me” juures on õnnekombel abiks vokalist Profisee, kes loob Landstrummi kaoses oma konkreetse riimiladumisega korda. C1 ehk “Say ‘N Do” ongi plaadi kulminatsioon vana kooli hõngulise räpi ning mässiva bassiga. D-poole lõpus ei saa mööda kuulata 15 aasta tagusest ravesoundist. Planet Mu’lt ei tule laiatarbemuusikat ning ka see üllitis pole erand. C/D väärib 8 palli, A/B hulga vähem, aga võimalik, et plaat läheb kuulates paremaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.